Arbetsvecka 29 i lite fler bilder

Min lilla miniserie blev rätt så bra, tycker jag. Jag fick fler besökare än jag haft sedan bloggen (ny)startade förra året. Inte minst trillade det in massor av folk när jag gjorde ett litet reklaminlägg om miniserien i Postvagnen, alla järnvägsintresserades Mecka…

Nu i efterhand undrar jag om jag borde haft med fler bilder. För mig är ju allt vardagligt och inte så intressant, men för utomstående är det kanske ändå kul att se hur stor en dvärgsignal egentligen är i verkligheten. 😉

Jag letade fram några fler bilder som jag tog under arbetsveckan, men som av någon anledning aldrig kom med:

ovrigt_1
Kruthus i Karlskrona.

Den här bilden blev lite »over the top«, men ibland är det kul att leka lite i Photoshop. Himlen var ju underbar med fluffiga sommarmoln och det såg faktiskt ut ungefär så här i verkligheten.

ovrigt_2
Spår 6 i Karlskrona.

Den här bilden skulle visa hur det nya spår 6 i Karlskrona ser ut. Fast den kändes ganska tråkig, så jag tog aldrig med den. Dessutom blev skylttexten konstig, beroende på att uppdateringen av »pixlarna« synkade lite dåligt med slutartiden på kameran.

ovrigt_3
Ångsågsmossen.

Det här är en bild från västra delen av mötesspåret i Ångsågsmossen, eller Ångestmossen som jag kallar den. Här kan man stå väldigt länge och vänta på ett mötande tåg. Mitt ute i skogen, med enbart vindarnas sus och en och annan fågel som sällskap. Och så ångesten över att man kommer att bli sen, kanske väldigt sen.

ovrigt_4
Malmö Centralstation, norra delen.

Har jag lite tid över och lusten faller på, så brukar jag ta hissen upp till högsta våningen på p-huset vid Malmö C. Åt ena hållet kan man se både Turning Torso, Öresundsbron och gamla Barsebäcksverket. Åt andra hållet kan man se Malmö godsbangård breda ut sig mot horisonten. Och ingenstans en endaste människa, mer än någon enstaka individ som hämtar sin bil.

ovrigt_5
Plattformen i Kristianstad.

Det blir sällan några längre raster i Kristianstad. Det handlar oftast om att snabbt byta förarhytt, vilket det finns ytterst ont om tid till, så att resan kan fortsätta. Fast den här dagen fanns det både tid och ett vackert väder. Hur jag använde tillfället? Till att fotografera växtligheten på perrongen…

ovrigt_6
Bastuflotten i Tjörnarp.

Tjörnarp susar man normalt förbi, så även denna gång. Men eftersom jag åkte passresa i bakhytten, kunde jag hinna ta en bild på Tjörnarpssjön och bastuflotten Vellamo – vattnets, sjöarnas och älvarnas gudinna. Bokning av flotten görs på föreningens hemsida.

ovrigt_7
Pågatåg i Kävlinge.

Till sist en klassiker, som är så svår att motstå när man åker passresa och det börjar bli kväll. När lamporna på stationerna tänds och man lyckas få rätt inställning på kameran, går det att göra rätt fina ljuseffekter. Här är Kävlinge, där även ett Pågatåg och dess bakljus har fastnat.

(Omslagsbilden till det här inlägget är förresten hämtat från Danmark. Därifrån har jag också ett antal bilder, som jag funderar på att lägga ut i ett inlägg. Men det får kanske räcka med tåg ett tag nu.)

Annons

En reaktion till “Arbetsvecka 29 i lite fler bilder

  1. Riktigt bra och trevliga bilder i såväl det här som de andra inläggen. Har varit klart intressant att följa din vecka och se vardagen från ett annat perspektiv än det egna! Bra jobbat! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close