Om Rymdfrost

En gång i tiden skulle jag och hustrun få barn. Jag fick idén att vi skulle skapa en sorts offentlig dagbok, där vi kunde dela med oss av bilder och texter om vårt föräldraskap. En blogg, helt enkelt. Bloggen fick namnet »Rymdfrost«.

Namnet uppstod en dag, när jag pratade med hustrun om rimfrost – och hon hörde fel och trodde att jag sade rymdfrost. Jag tyckte att det var ett riktigt vackert ord, så jag lade det på minnet i fall jag någon gång skulle skriva en bok och behövde en bra titel.

Nu blev det ingen bok (inte än i alla fall). Och bloggen om vårt föräldraskap hängde med ett bra tag, tills vi kände att vi inte kunde skriva längre. Vårt barn hade blivit så pass stort att vi tyckte det var lite fel att fortsätta lägga ut material om hennes med- och motgångar.

Så bloggen sparades noggrant och gömdes undan på en hårddisk innan vi slutligen drog ur pluggen.

Snabbspolning några år framåt, då jag plötsligt insåg att jag saknade att ha en blogg. Men inte en om föräldraskap, utan en allmän blogg. En sådan jag hade förut. Där jag kunde tycka och tänka lite som jag ville, när jag kände för det.

Domännamnet rymdfrost.se hade vi kvar, så varför inte behålla namnet och skapa ett nytt innehåll?

Så nu är jag här. Nya Rymdfrost. Nya och gamla tankar. Vi får se hur länge det varar.

Jag som skriver här i bloggen heter Jan Kivisaar, men kallas för Kiwi. Jag har hustru och barn, villa och katt, drönare och kamera.

Jag kommer ursprungligen från Åstorp, men bor sedan flera år i Sundets pärla, Helsingborg. Till vardags kör jag tåg. Det är bra betalt, men lite för udda arbetstimmar ibland.

För många år sedan var jag väldigt politiskt aktiv, och hade flertalet förtroendeuppdrag. Numera har jag sagt upp medlemskapet i partiet och har inga tankar på att gå tillbaka till politiken. Däremot är jag fortfarande politiskt intresserad.

Till mina övriga intressen kan räknas fotografering, järnväg (kommer av jobbet) och diskussioner om exempelvis science fiction och religion (hmm, tautologi?).

Allt jag skriver om här i bloggen hör till mina privata åsikter. All bild- och videomaterial är mitt eget. I de fall jag använder externt material, försöker jag alltid att ange källan.

Det finstilta: Mitt innehåll är mitt eget och får inte användas i kommersiella eller andra sammanhang, utan min tillåtelse. Undantag görs för kortare citeringar. Självklart är det fritt att länka till bloggen och/eller till enskilda inlägg. Däremot ingen hotlinking (där man bäddar in exempelvis bilder från min server direkt på en annan), tack.

Om du vill nå mig, kontakta mig enligt nedan:

Kopiera av adressen manuellt

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close