CTC: Revisited

Som jag brukar säga (eller skriva), så tycker jag att den här bloggen kommer bäst till sin rätt när jag berättar om någon resa eller liknande upplevelse.

För snart tio år sedan (Jesus, så fort tiden går) gjorde jag och några vänner en roadtrip till USA. Vi körde från östkusten (Washington, D.C.) till västkusten (San Francisco) på fyra veckor. Dessutom tog jag och (blivande hustrun) Emelie en extravecka på Hawaii. En helt fantastisk upplevelse!

Jag tog (förstås) massor av bilder, jag filmade en hel del och jag var duktig nog att skriva om resan varje dag i min dåvarande blogg. Tyvärr, efter lite databasflyttar och annat jobbigt, har den bloggen försvunnit. Eller den kan i alla fall inte visas utan massor av handpåläggning från både min och mitt webbhotells sida.

Någon dag (den har vi hört förut…) ska jag försöka ta mig tid och ork till att fixa det problemet. Men fram till dess tänkte jag åtminstone plocka fram den del av den gamla bloggen som handlade om just resan. Eller CTC, Coast to coast, som vi kallade den.

Så… jag har plockat fram text- och bildmaterialet som jag använde och har så smått börjat fylla upp den här bloggen. Jag antedaterar inläggen, så att det blir korrekta datum för inläggen – nästan som om jag hade gjort dem direkt i den här bloggen.

Bilderna borde jag kanske också ha lagt lite tid på, för dels har de en lägre upplösning än vad jag brukar använda i den här bloggen och dels har mina Photoshop-skills blivit bättre genom åren. Men det får också bli en annan dag…

En sak som gjorde mig positivt överraskad var att mina gamla gps-rutter faktiskt är kvar! Under resan hade jag nämligen med mig en handhållen gps, som användes till att geotagga mina bilder i efterhand. På så vis kan jag veta på nästan metern när var varje bild är tagen. Men gps-manicken lagrade positionen hela tiden och inte bara där jag tog bilderna, vilket gör att jag nästan exakt kan se var vi körde och gick någonstans..!

Denna data lagrade jag på en sajt som heter Everytrail, som numera heter Alltrails. Genom sajten kunde jag lägga upp en Google Maps-karta i varje blogginlägg där rutterna dag för dag kunde följas. Och trots att jag inte har använt tjänsten på många år, fanns rutterna kvar nu när jag letade efter dem. Fantastiskt!

Så varje blogginlägg kommer även att innehålla rutterna för den aktuella dagens resande, vare sig det var med bil eller till fots. I vissa fall även med flyg.

Detta är ett pågående projekt och jag förväntar mig att det kommer att ta några månader att gå igenom och publicera samtliga inlägg. Jag har rätt mycket annat på min att göra-lista… Men för den som är nyfiken är det bara att »bläddra bakåt« i bloggen för att se hur långt jag har kommit. 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close